1990

Fengchi Stainless Steel dan Aluminum Products Factory didirikan, iaitu syarikat terdahulu Fenglu Aluminium Corporation.

1995

Fenglu dianugerahkan sijil "Customer Trusted Product."

1997

Fenglu adalah salah satu syarikat di China yang diberikan sijil "Products Quality Certification" dan "Quality Management System Certification."

1998

Name syarikat kami ditukarkan sebagai Guangdong Fenglu Aluminum Product Factory. Kami telah dianugerahkan Germany sijil TUV-ISO9002, sijil "Guangzhou Constructional Material Product Applying" dan sijil "Recommended Products" dari Kementerian Pembinaan China.

1999

Fenglu diberikan sijil "Aluminum Products Research Production Base" dari persatuan logam pembinaan China.
Dalam tahun yang sama, Syarikat Fenglu Produk Aluminium menyumbangkan 3 tingkat villa kepada Lao Xiuyu, untuk lebih daripada 600 bayi yang hilang upaya di Lei Zhou City.

2000

Fenglu memperolehi lebih daripada 700,000 meter persegi tanah dalam daerah Sanshui dan setelahnya bangunan-bangunan sendiri didirikan.

2001

Nama Syarikat Fenglu telah tukar ke Guangdong Fenglu Alumimium Company Ltd..
Tambahan pula, projek pertama dalam kilang San Shui telah disiapkan.
Pemimpin-pemimpin dan pakar kementerian pembinaan Negara telah melawat ke syarikat Fenglu aluinium dalam persidangan tahunan tentang pintu skrin dan tetingkap aluminium.
Syarikat kami dianugerahkan sijil "Construction Project Recommended Product."

2002

Fenglu dianugerahkan sijil "Famous Brand of Guangdong Province", tajuk "One of China's Top 10 Aluminum Extruder Manufacturing Enterprises ". Selain itu, syarikat kami ialah salah satu pemimpin persatuan teknik pintu-Euro dan tetingkap dan persatuan logam pembinaan di China.
Huang Longyun , jawatan kuasa dahulu di daerah Guangdong, setiausaha Bandar Foshan telah melawat ke Fenglu.
Syarikat Fenglu juga bekerjasama dengan China Film South Cinema Circuit Company LTD dan mendirikan satu syarikat iaitu Fenglu China Film South Cinema Circuit Company. Syarikat kami ialah salah satu pengilang China yang pertama memasuki bidang firl dan movie.

2003

Syarikat¬ kami telah dianugerahkan sijil "Products Exempt from Quality Inspection," "Famous Brand of Guangdong Province", dan "IQNET" certificate. Talian pengeluaran ekstrusi aloi aluinium yang luas keratan rentas besarnya telah ditubuhkan.
Zhang Dejiang, seorang jawatan kuasa CPC, salah satu ahli dalam The Politburo Standing Committee CPC Central Committee, mengunjungi kilang Fenglu di San Shui. Ambassador Qatar, The United Arab Emirates, telah melawat ke syarikat Fenglu dengan pegawai-pegawai kerajaannya.
Syarikat Fenglu mengadakan "Fenglu Aluminum Company Ltd. Cup" pertandingan basketball perempuan di pusat sukan San Shui Ming Fu Chang dan iaitulah pertandingan antara pemain China dan USA.

2004

Kami telah diberikan sijil "DNV " dari Norway. Kami juga dipilihkan sebagai hanya pembekal di dalam Shanghai F1 circuit China. Huang Huahua, Timbalan Setiausaha CPC Daerah Guangdong telah melawat ke syarikat Fenglu. Selain itu, syarikat kami juga bekerjasama dengan Uniersity Sains Dan Teknologi Beijing, Institusi Sains Bahan, dan Universiti Teknologi Timur Selatan China.

2005

Syarikat kami diberikan jenama "Special Aluminum for China Space" dan "Cooperative Partner of China Space."
Fenglu telah menyumbangkan sejuta China Yuan untuk membina pusat pengajaran sekolah rendah di Jin Ben, barat selatan San Shui. Selain itu,Fenglu juga menyumbangkan 200 ribu China Yuan untuk membina rumah penjagaan he kou, di barat selatan San Shui. Tambahan pula, kami juga menyumbangkan 200 ribu China yuan kepada Guangcai Foundation di daerah San Shui.

2006

Fenglu adalah salah satu syarikat pertama yang diberikan sijil "China Military Industrial Quality System Certification ". Kami telah lulus dalam Sistem Alam Sekitar ISO14001 dan memperolehi sijil HOSMS Occupational Health & Safety Management. Dalam tahun ini, syarikat kami menubuhkan talian pengeluaran penganodan mendatar yang paling panjang di dalam China (13.5meter). Setelah kelab basketball Fenglu bermula, pasukan Fenglu menjadikan pasukan profesional lelaki pertama dalam wilayah Foshan.
Demi mengembangkan teknologi keratan rentas yang amat kompleks dan prestasi barang yang lebih bagus, Syarikat kami telah bekerjasama dengan Universiti Sains dan Teknologi Beijing. Selain itu, Fenglu juga Berjaya mengembangkan sejenis aloi aluminium yang ramah persekitaran, iaitu 6043 aluminium. Produk ini telah dipatenkan dan ialah aloi aluminium baru yang pertama dipaten di China.

2007

Syarikat kami diberikan jenama "Famous Brand of China", Provincial Enterprise Technology Center of Guangdong Province, "Industrial Aluminum Extrusion Products Technique Researching and Developing Center," dan telah dianugerahkan "AAAA Standardized Performance Enterprise" oleh Persatuan Penstandardan Negara. Selain itu, Fenglu telah diberikan tanggung jawab dalam bidang perancangan dan penetapan standardnegara was placed in charge of drafting and stipulating the National Standard -"Energy Consuming Grading Standard for Architectural Aluminum Alloy."

Tel.:
+86-757-85571632
+86-757-85518832
Faks: +86-757-85518581
+86-757-85529377
E-mail:
export@fenglu-alu.com
fenglualu@yahoo.com
Orang hubungan: Scott Lee